Ποιοί είμαστε;

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που δημιουργήθηκε από το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων του νομού μας για το ποδήλατο και τον αθλητισμό. Αριθμεί αυτή τη στιγμή 70+ μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Το καταστατικό του Συλλόγο αναγνωρίσθηκε με αριθ. 16/2013 Διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου θεσπρωτίας στις 29 Μαρτίου 2013.

Είναι ο μοναδικός σύλλογος ποδηλάτου στην Θεσπρωτία και από την αρχή της ίδρυσης του έχει συγκεκριμένους στόχους.

Τη ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες της μορφές του ( δρόμος ,βουνό).Την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου σαν μέσο μετακίνησης ,άθλησης και διασκέδασης. Εβδομαδιαίες οργανωμένες βόλτες Την παρότρυνση τον παιδιών να ασχοληθούνε με το ποδήλατο και να μετακινούνται με αυτό βάζοντας όμως πρώτα της βάσεις για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή με σεμινάρια αρχικά (σε βόλτες , πλατείες, σχολεία κ.α. ) και μετέπειτα με την δημιουργία κυκλοφοριακών πάρκων και ανάπτυξη ακαδημίας ποδηλάτων για παιδία.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στις αρμόδιες αρχές τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων , πάρκινγκ ποδηλάτων και δημόσια δανειστικά ποδήλατά σε όλες τις πόλεις του Νομού.Σκοπός του Συλλόγου είναι:

Nα συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας πόλης πιο ανθρώπινης, επιδιώκοντας το ποδήλατο να γίνει η εναλλακτική μέθοδος μεταφοράς μέσα στην πόλη.

Nα προωθήσει την υγιεινή ζωή μέσα από δραστηριότητες με ποδήλατα μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτήν.

Nα φέρει σε επαφή τους νέους με την φύση και να τους διώξουν μακριά από τα ναρκωτικά, και τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Nα προωθήσει τα δικαιώματα των ποδηλατών στους ελληνικούς δρόμους και να μάθουν στα νέα παιδιά τους κανόνες ασφαλείας, να οδηγούν σωστά και να σέβονται τους πεζούς τα αυτοκίνητα και τους συναθλητές τους.

Να διαφημίσουμε τον Νομό τουριστικά και να παροτρύνουμε τουρίστες να έρθουν για διακοπές στον Νομό μας και να γνωρίσουν τις παραλίες μας και τα βουνά μας.

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και την φύση γιατί δεν ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε ποιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τα αυτοκίνητα γιατί θα είναι λιγότερα και θα κυκλοφορούνε ποιο εύκολα και θα παρκάρουνε ποιο εύκολα.

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

Μην κάνεις την ζώη σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο ζωή σου . . .

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ


Η ποδηλατική ομάδα "Dum Σπύρο Spero" κρατάει τη μνήμη του Σπύρου Παπαγιάννη ζωντανή, ποδηλατώντας και φέτος στους δρόμους της Αθήνας. Με αφετηρία το Παλαιό Φάληρο σας προσκαλούμε σε μια καλοκαιρινή βραδινή βόλτα ως τη Γλυφάδα και τη Δάφνη στις 29 Ιουνίου του 2013. Ώρα συνάντησης 19.30 στη Μαρίνα Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου. Εκείνη τη μέρα ξεκινά ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας, που υπηρέτησε δημοσιογραφικά επί χρόνια ο Σπύρος. Το φετινό μήνυμα που στέλνουμε είναι: "Ποδηλατώ-κυκλοφορώ"! Όσα περισσότερα ποδήλατα κυκλοφορήσουν στους δρόμους, τόσο πιο εύκολα θα νικηθεί ο φόβος και θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ποδηλατών. Σας περιμένουμε και φέτος! 

https://www.facebook.com/profile.php?id=1090186254&ref=ts&fref=ts




Δεν υπάρχουν σχόλια: