Ποιοί είμαστε;

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που δημιουργήθηκε από το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων του νομού μας για το ποδήλατο και τον αθλητισμό. Αριθμεί αυτή τη στιγμή 70+ μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Το καταστατικό του Συλλόγο αναγνωρίσθηκε με αριθ. 16/2013 Διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου θεσπρωτίας στις 29 Μαρτίου 2013.

Είναι ο μοναδικός σύλλογος ποδηλάτου στην Θεσπρωτία και από την αρχή της ίδρυσης του έχει συγκεκριμένους στόχους.

Τη ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες της μορφές του ( δρόμος ,βουνό).Την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου σαν μέσο μετακίνησης ,άθλησης και διασκέδασης. Εβδομαδιαίες οργανωμένες βόλτες Την παρότρυνση τον παιδιών να ασχοληθούνε με το ποδήλατο και να μετακινούνται με αυτό βάζοντας όμως πρώτα της βάσεις για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή με σεμινάρια αρχικά (σε βόλτες , πλατείες, σχολεία κ.α. ) και μετέπειτα με την δημιουργία κυκλοφοριακών πάρκων και ανάπτυξη ακαδημίας ποδηλάτων για παιδία.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στις αρμόδιες αρχές τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων , πάρκινγκ ποδηλάτων και δημόσια δανειστικά ποδήλατά σε όλες τις πόλεις του Νομού.Σκοπός του Συλλόγου είναι:

Nα συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας πόλης πιο ανθρώπινης, επιδιώκοντας το ποδήλατο να γίνει η εναλλακτική μέθοδος μεταφοράς μέσα στην πόλη.

Nα προωθήσει την υγιεινή ζωή μέσα από δραστηριότητες με ποδήλατα μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτήν.

Nα φέρει σε επαφή τους νέους με την φύση και να τους διώξουν μακριά από τα ναρκωτικά, και τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Nα προωθήσει τα δικαιώματα των ποδηλατών στους ελληνικούς δρόμους και να μάθουν στα νέα παιδιά τους κανόνες ασφαλείας, να οδηγούν σωστά και να σέβονται τους πεζούς τα αυτοκίνητα και τους συναθλητές τους.

Να διαφημίσουμε τον Νομό τουριστικά και να παροτρύνουμε τουρίστες να έρθουν για διακοπές στον Νομό μας και να γνωρίσουν τις παραλίες μας και τα βουνά μας.

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και την φύση γιατί δεν ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε ποιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τα αυτοκίνητα γιατί θα είναι λιγότερα και θα κυκλοφορούνε ποιο εύκολα και θα παρκάρουνε ποιο εύκολα.

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

Μην κάνεις την ζώη σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο ζωή σου . . .

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ…» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν έχεις ποδήλατο και θέλεις να κάνεις μια βόλτα μαζί μας 10 δανειστικά ποδήλατα
που έχει εγκαταστήσει η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο πάρκο απέναντι από την περιφέρεια αλλα και στο νέο Λιμάνι σε περιμένουν.Την Τετάρτη  το βράδυ ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ξεκινάει και πάλι τις βραδινές ποδηλατάδες εντός πόλης & βλέπουμε. Επικοινωνήστε  μαζί μας στο κιν. 69 48 58 29 70 (κ. Βασίλης) για πληροφορίες η για να κλείσετε ένα από τα ποδήλατα.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ είναι κατά βάση ένας σύλλογος που ευελπιστεί στο μέλλον να έχει αθλητικό τμήμα αλλά και ένας Σύλλογος που θέλει να απόκτηση ο Νομός μας ποδηλατική κουλτούρα.
  
Οι βόλτες είναι συμβολικού χαρακτήρα και αποτελούν κοινή ανάγκη όσων αγαπάμε το ποδήλατο. Σκοπός μας είναι  να ποδηλατήσουμε  όλοι μαζί, να επικοινωνήσουμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να αθληθούμε. Επιπλέον θέλουμε να αναδείξουμε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και να γίνουμε το παράδειγμα για τα νέα παιδιά οδηγώντας με σύνεση. Η βόλτα είναι μικτή, για μικρά παιδιά και μεγάλους, για αθλητικούς και μη αθλητικούς. Οι ταχύτητες είναι μικρές για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι με ομαδικό πνεύμα. Αν κάποιος κουραστεί μπορεί να αποχωρήσει ή μπορεί να ποδηλατήσει  πιο γρήγορα  και να αποκοπή από το κυρίως γκρουπ. Πρόθεση μας είναι να περάσουμε όλοι καλά και να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν. Βασική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια κυρίως για τα παιδιά. Είναι κανόνας στις βόλτες μας τα παιδιά κάτω των 18 χρονών να συνοδεύονται πάντα από τους γονείς ή κάποιον ενήλικα, (κανονικά) θα πρέπει να φοράμε κράνος και αντανακλαστικά ρούχα ιδίως στις βραδινές βόλτες.

Οφείλουμε οι λάτρεις του ποδήλατου να δηλώσουμε το παρόν στο δρόμο, τα ποδήλατα είναι εδώ, ο δρόμος είναι και για τα ποδήλατα. Με σεβασμό από και προς τους υπολοίπους και με στοιχειώδη άνεση και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ποδήλατο μπορεί να σε πάει παντού, όποιος και αν είσαι, όπως και αν είσαι (με γραβάτα, φόρμα ή τακούνια για κυρίες)στη δουλειά, στο σχολείο για ψώνια, για καφέ. 
Να αναδείξουμε την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων εντός και εκτός πόλης αλλά και πάρκινγκ ποδηλάτων και δημιουργία σταθμών με δανειστικά ποδήλατα. Θα θέλαμε έναν ενιαίο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ από το Νέο λιμάνι ως την παραλία του Δρεπάνου, που να ενώνεται με Νέα Σελεύκεια και Λαδοχώρι, Γραικοχώρι. Η παραλία του Δρεπάνου θα ήταν πιο προσβάσιμη με το ποδήλατο και ο δρόμος πιο ασφαλής. Ο τουρισμός με το ποδήλατο σε Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ διαδεδομένος. Τουρίστες από την Ευρώπη μέσω Ιταλίας θα μπορούσαν να έρθουν με τα ποδήλατα τους στο νέο λιμάνι τις Ηγουμενίτσας και από εκεί στο κάμπινγκ του δρεπάνου ή σε άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εκδρομές-βόλτες στην Θεσπρωτία με το ποδήλατο, που θα αναδείξουνε πολλές περιοχές-διαδρομές που αξίζει να διανύσει κάποιος, εντός και εκτός δρόμου. Εκδρομές παραλιακά ή στο βουνό ή με προορισμό Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους.

Φωτογραφίες από παλιότερες βόλτες μπορείτε να δείτε στο  www.facebook.com/Thespodilato
  & στο facebook/ΠΟ.ΣΥ.ΘΕ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Όποιος θέλει να γίνει μέλος του Συλλόγου η να βοηθήσει συμμετέχοντας ενεργά μπορεί να εποικινωνήσει μαζί μας στο κιν. 69 48 58 29 70 η στο www.thespodilato.blogspot.gr & στο e-mail: thespodilato@gmail.com

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και τη φύση γιατί δε ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε πιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τη μείωση της χρήσης του ΙΧ, που συμβάλει στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και στην αποσυμφόρηση των χώρων στάθμευσης. 

Βασίλης Θ. Ρίζος
Αντιπρόεδρος Συλλόγου

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

Μην κάνεις την Ζωή σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο Ζωή σου….


Ενδικτικά  Οι ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας...

ο Θάνος Βλαστός, από τη μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, στο flowmagazine.gr.: «Οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα λειτουργούν ως καταφύγια ασφάλειας. Σε πόλεις-πρότυπα του ποδηλάτου, όπως είναι το Μόναχο, το Λονδίνο και η Βαρκελώνη, τραβούν απλά μια άσπρη γραμμή στο δρόμο. Η Ελλάδα μπορεί ευτυχώς να έχει αρχίσει να βρίσκει τον ποδηλάτη μέσα της αλλά έχει μόνο 100 χλμ ποδηλατόδρομους συνολικά, αριθμός που αναλογεί σε χιλιάδες στην Ολλανδία!».
Καρδίτσα: Μια ποδηλατούπολη με πολλά εύσημα! 4 χλμ αστικού ποδηλατόδρομου και 10 χλμ περιαστικού 6 σταθμοί με 60 αυτόματα δανειστικά ποδήλατα ανά σταθμό και συνολικά 17 θέσεις.
Βόλος... η απόλαυση του ποδηλάτου Δεύτερη πιο «διάσημη» ποδηλατούπολη στην Ελλάδα θεωρείται ο Βόλος! Όπως κάθε σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, έτσι και ο Βόλος διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων περίπου 15 χλμ.
Λάρισα... από τα πρώτα ποδηλατικά δίκτυα υπάρχουν ειδικές διαδρομές για ποδήλατα, οι οποίες φτάνουν τα 15 χλμ σε έκταση.
Κως: Το «Νησί των Ποδηλάτων»! Οι ποδηλατόδρομοι μήκους 12,8 χλμ. απλώνονται σε όλη την παραλιακή ζώνη της πόλης και αποτελούν «βάλσαμο» για κάθε ποδηλάτη.

Μεσολόγγι… οι κάτοικοι παίρνουν τα ποδήλατά τους Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το 90% των μαθητών κινείται με ποδήλατο… αποδεικνύεται ότι το Μεσολόγγι αποτελεί μια ιδιαίτερη ποδηλατούπολη. Κίνητρο για τους λάτρεις του σπορ αποτέλεσε ο αστικός ποδηλατόδρομος έκτασης 4-5 χλμ και ο περιαστικός μήκους 3,5 χλμ, ο οποίος τερματίζει στη θέα της παραλίας. Πηγή http://www.flowmagazine.gr/article/view/oi_podilatoupoleis_tis_elladas_kai_fortsa_to_petali

Δεν υπάρχουν σχόλια: